Тут надають

якісні послуги!

Центр надання адміністративних послуг

Високопільська територіальна громада

26.09.2024 08:42

Перша українська платформа е-демократії Е-DEM

b022bd71-8838-444e-a95b-681d5e900392.jpg

Перша українська платформа е-демократії Е-DEM

З метою запровадження інноваційних механізмів участі громадян у вирішенні місцевих проблем, налагодженню результативної співпраці громадян і органів місцевої влади, Високопільською селищною радою підписано Меморандум про співпрацю з веб – платформою «Єдина платформа місцевої електронної демократії».

Веб-платформа «Єдина платформа місцевої електронної демократії»(скорочено – e-DEM) має на меті надати громадянам легкий і зручний доступ до використання кількох інструментів електронної демократії. Ці інструменти покликані налагодити кращий взаємозв’язок громадян та влади у вирішенні різноманітних соціально важливих проблем.

Високопільська селищна територіальна громада підключена до двох сервісів:

місцеві петиції який дає можливість мешканцям громади впливати на її розвиток шляхом звернення до органів місцевої влади з е-петиціями. Петиції розглядаються у встановленому Законом порядку за умови підтримки тексту петиції визначеною кількістю мешканців;

консультації з громадськістю який надає органам місцевого самоврядування можливість залучати пропозиції мешканців громади щодо питань розвитку громади , організовувати обговорення проектів документів перед їх розглядом та схваленням, проводити місцеві опитування в різних формах з метою вивчення думки активної частини мешканців громади.